Spring naar inhoud

Verhalen

René woont in een omgebouwd kantoor

Mijn verhaal
Van oorsprong ben ik Amsterdammer. Sinds twee jaar woon ik in Den Haag. Dit is echt een compleet andere stad. Alleen al hoe de plattegrond eruitziet met al die lange straten parallel aan de kust zoals de Laan van Meerdervoort. Zoiets valt je als nieuwkomer op.
 
Ik woon op een bevoorrechte plek: een appartement op veertien hoog bij het Savornin Lohmanplein. Elke ochtend als ik uit het raam kijk, krijg ik weer een vakantiegevoel. Dit gebouw is een mooi voorbeeld hoe een oud kantoor kan worden omgebouwd tot woonruimte. Wat mij betreft, mag dat op meer plekken gebeuren. 
 
 “Hoogbouw kan best, maar maak er iets moois van in plaats van massieve blokken.”

Tegelijkertijd laat dit ook zien wat hoogbouw met de stad doet. Als ik van het strand door de duinen naar huis loop, zie ik mijn torenflat en de hoogbouw in Kijkduin boven de duinen uitsteken. Dat is geen fraai gezicht. Hoogbouw kan best, maar dan geclusterd in een meer stedelijke omgeving. En maak er iets moois van in plaats van massieve blokken. 
 
Wat ik verder nog kwijt wil
Ik wil het gesprek over de omgevingsvisie open ingaan. Mijn mening bepaal ik liefst al doende tijdens het proces. Op veel punten zul je compromissen moeten vinden. Belangen botsen nu eenmaal. Zaken waar ik me voor wil inzetten, zijn meer vrij liggende fietspaden en een dichter OV-netwerk.

Het verhaal van René verscheen oorspronkelijk op 24 november 2021 in de stadskrant.

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur ons een bericht. Samen maken we jouw verhaal klaar om op de website te delen. Artikel gepubliceerd op:
25 november 2021 16:40

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen? Meld je aan en ontvang een e-mail als er een update is over de omgevingsvisie.

Ontvang updates

Login om verder te gaan

Ontvang resultaten Haagse Mixer

Opnieuw

Annuleren