Spring naar inhoud

Verhalen

Margreet wil graag meer verbondenheid

Mijn verhaal 
Ik wil graag een positieve inbreng hebben vanuit wat ik als bewoner in mijn omgeving signaleer en meemaak. De omgevingsvisie zou over meer moeten gaan dan alleen over ‘harde’ onderwerpen als bouwen en verkeer of over wetten en regels. De toekomst van de stad wordt ook gemaakt door hoe we met elkaar omgaan. Of we zorg hebben voor onze omgeving en voor elkaar. 
 
De toekomst van de stad wordt ook gemaakt door hoe we met elkaar omgaan.
 
Moeten we als bewoners misschien ook iets inleveren? In plaats van steeds meer te willen. Als iedereen een auto voor de deur wil of een huurscooter op de hoek van de straat, dan blijft er weinig leefruimte over. Je hoeft elkaar niet goed te kennen om je toch verbonden te voelen in een stad. Dat gevoel mis ik hier weleens. Hagenaars kunnen behoorlijk hard en bot naar elkaar zijn. Met allemaal individuen maak je geen stad. En dat is misschien net zo’n belangrijk onderwerp als woningbouw of verkeer.  
 
Wat ik verder nog kwijt wil 
De omgevingsvisie moet ook stilstaan bij hoe we als Hagenaars voor onze leefomgeving en voor elkaar willen zorgen. In mijn wijk Regentes-Valkenbos zijn plekken waar bewuste bewoners samen prachtige pareltjes in stand houden. Ook een mooi voorbeeld van energie, groei en verbinding vind ik de Nutstuin bij het gebouw van Fonds 1818. Aan dit soort verstilde plekken is grote behoefte in een steeds drukkere stad.’ 
 
Het verhaal van Margreet verscheen oorspronkelijk op 24 november 2021 in de stadskrant.

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur ons een bericht. Samen maken we jouw verhaal klaar om op de website te delen. Artikel gepubliceerd op:
25 november 2021 17:22

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen? Meld je aan en ontvang een e-mail als er een update is over de omgevingsvisie.

Ontvang updates

Login om verder te gaan

Ontvang resultaten Haagse Mixer

Opnieuw

Annuleren