Spring naar inhoud

Theijs wil meepraten en betrokken zijn

Mijn verhaal 
Als inwoner voel ik me betrokken bij Den Haag. De omgevingsvisie bepaalt mede de toekomst van mijn stad. Daarom wil ik daar graag bij zijn.  
 
Ik woon in Vroondaal en maak mee hoe hier een compleet nieuwe wijk wordt gebouwd. Dan merk je dat visies minder definitief zijn dan je zou verwachten. We hebben hier nu alsnog discussie gekregen over hoogbouw. Wordt zo’n onderwerp straks in de omgevingsvisie definitief vastgelegd of kan de gemeente daar later in bestemmingsplannen toch nog op terugkomen. Daar hoop ik antwoord op te krijgen. Den Haag zoals het nu is, vind ik een fijne stad. Maar het aanzien gaat veranderen. 
 
Den Haag, zoals het nu is, vind ik een fijne stad.
 
Er komen grote ontwikkelingen op ons af: bevolkingsgroei, grootschalige woningbouw en aanpassingen aan het veranderend klimaat. Hoe kunnen we het mooie en goede behouden en toch voldoen aan de grote opgaven van de toekomst? Daar zal het in de omgevingsvisie over gaan. 
 
Wat ik verder nog kwijt wil 
Vanuit het stadhuis kan het gemeentebestuur niet de hele stad overzien. Het is essentieel dat burgers meepraten en dat hun kennis, ervaringen en meningen meetellen. Ik ga niet op voorhand ‘nee’ zeggen tegen ontwikkelingen, maar hoop te kunnen meewerken aan oplossingen. Als onderwerpen Vroondaal raken, vraag ik bewoners hier in de wijk mee te denken.’ 
 
Het verhaal van Theijs verscheen oorspronkelijk op 24 november 2021 in de stadskrant.

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur ons een bericht. Samen maken we jouw verhaal klaar om op de website te delen. Artikel gepubliceerd op:
25 november 2021 17:35

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen? Meld je aan en ontvang een e-mail als er een update is over de omgevingsvisie.

Ontvang updates

Login om verder te gaan

Ontvang resultaten Haagse Mixer

Opnieuw

Annuleren