Spring naar inhoud

Stadsgesprek NRD en omgevingsvisie Den Haag 2050

In november 2022 is de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de nog te maken Haagse omgevingsvisie gepubliceerd. Op 30 november vond een hybride stadsgesprek hierover plaats met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Het stadsgesprek ging ook in op het nut en de noodzaak van de omgevingsvisie en de impact die deze kan hebben. Sprekers en publiek keken terug via het verleden naar het Den Haag van nu, om vervolgens via drie Haagse toekomstscenario’s de keuzes te bespreken die voorliggen.  

De ambtelijke notitie wordt met een volle zaal vanuit besproken. Ook online kijken en doen bewoners mee. Lees het verslag van het volledige stadsgesprek hier.

Toekomstverhalen

Voor de nog te maken omgevingsvisie kijkt Den Haag naar drie toekomstverhalen: de Lokale Stad (mens en de stad), Transitiestad (grote veranderingen, waaronder klimaatverandering) en de Regiostad (regio en de stad). In het stadsgesprek zijn korte versies van deze toekomstverhalen getoond. De volledige toekomstverhalen zijn hieronder te bekijken.

Een zienswijze indienen
Wilt u uw mening laten weten over de NRD? Een zienswijze indienen kan tot 23 december 2022. Hoe u dat kunt doen staat in het volledige verslag van het stadsgesprek.

Stadsgesprek terug zien?
Heeft u het stadsgesprek gemist of wilt u hem opnieuw bekijken? Bekijk de volledige opname.Artikel gepubliceerd op:
16 december 2022 09:02

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen? Meld je aan en ontvang een e-mail als er een update is over de omgevingsvisie.

Ontvang updates

Login om verder te gaan

Ontvang resultaten Haagse Mixer

Opnieuw

Annuleren