Spring naar inhoud

Veel ideeën voor toekomst Den Haag

In aanloop naar de omgevingsvisie van Den Haag hebben vanuit de hele stad bewoners, bewonersverenigingen en stichtingen de afgelopen tijd uiteenlopende, uitgebreide en waardevolle ideeën en kritiek geleverd. Ook buurgemeenten, belanghebbenden en adviseurs uit de regio deden dat. Tot slot waren er op 25 januari ook specifieke adviezen van de Commissie m.e.r. ( Adviezen - Commissiemer.nl).  
 
 Den Haag werkt al een tijd aan de totstandkoming van haar Omgevingsvisie. Deze visie moet een beeld geven van de stad in 2050. Momenteel doorloopt Den Haag daarvoor een o.e.r.-procedure. OER staat voor Omgevingseffectrapport (formeel een m.e.r.-procedure). In dit rapport staan de effecten op de omgeving voor de verschillende keuzes die in de Omgevingsvisie gemaakt kunnen worden.
 
 Om tot een goed OER te komen, is er eerst een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. Deze notitie beschrijft het onderzoek voor het OER. Een belangrijke stap hierin is het inwinnen van zogenaamde zienswijzen (reacties) en adviezen over de NRD. Dat is eind vorig jaar gebeurd. Veel bewoners en organisaties dienden ideeën in en deden op 30 november mee aan het Stadsgesprek.

Het is nu de taak van de gemeente om alle ingekomen stukken te verwerken en te kijken hoe deze de onderzoeksopzet voor het OER beïnvloeden. De reacties worden gebundeld in een Nota van Beantwoording. Zodra de Nota van Beantwoording klaar is, vindt u deze op deze pagina.

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar omgevingsvisie@denhaag.nlArtikel gepubliceerd op:
21 februari 2023 11:45

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen? Meld je aan en ontvang een e-mail als er een update is over de omgevingsvisie.

Ontvang updates

Login om verder te gaan

Ontvang resultaten Haagse Mixer

Opnieuw

Annuleren